Bakt villaks fra Gaula med sprø topping
Lars Erik Vesterdal og Robert Mære befinner seg på Melhus torg. På menyen står bakt villaks fra Gaula med sprø topping, eggesmør og potetsalat. Robert rekker også en kjapp prat med Torstein Rognes, daglig leder i Gaula Fiskeforvaltning.
Oppskrift:
Bakt villaks fra Gaula med sprø topping, eggesmør og potetsalat.
Til 4 personer :
800 gr laksefilet uten bein
600 gr gode poteter
1 beger crème fraîche
2 små løk
1 agurk
3 reddiker
Fersk dill
300 gr smør
1 ss honning
1 sitron
En neve ølsprøtt
800 gr laksefilet uten bein
600 gr gode poteter
1 beger crème fraîche
2 små løk
1 agurk
3 reddiker
Fersk dill
300 gr smør
1 ss honning
1 sitron
En neve ølsprøtt
Slik gjør du:
Krydre laksen med salt og pepper og pakk den inn i folie. La den ligge med salt i 15 minutter .
Kutt opp og kok potetene møre i saltet vann. Sil av vannet og bland med creme fraiche og kuttet dill.
Smelt smør og hardkok eggene. Del eggene i båter og vend inn i smøret. Tilsett kuttet dill, finkuttet løk og sitronsaft.
Legg fisken på grillen, gjerne med lokk. Ca 180 grader i 7-8 minutter
Kutt opp agurk og reddiker bland sammen med honning og sitron
Ta ut laksen og legg på grønnsakene. Topp det hele med en neve knust ølsprøtt
Lykke til
Lars & Robert
Krydre laksen med salt og pepper og pakk den inn i folie. La den ligge med salt i 15 minutter .
Kutt opp og kok potetene møre i saltet vann. Sil av vannet og bland med creme fraiche og kuttet dill.
Smelt smør og hardkok eggene. Del eggene i båter og vend inn i smøret. Tilsett kuttet dill, finkuttet løk og sitronsaft.
Legg fisken på grillen, gjerne med lokk. Ca 180 grader i 7-8 minutter
Kutt opp agurk og reddiker bland sammen med honning og sitron
Ta ut laksen og legg på grønnsakene. Topp det hele med en neve knust ølsprøtt
Lykke til
Lars & Robert
Kommentarer