Fylt flatbiff av okse med majones-béarnaise

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære befinner seg på Melhus torg. Der er det kjøtt fra Haugen Gård som står i fokus. Fylt flatbiff av okse med majones-baernaise og smørdampet kål og grillet sitron. Det blir også en kort prat med Jorid Jagtøyen, ordfører i Melhus kommune.

Oppskrift:
Fylt flatbiff av okse med majones-béarnaise og smørdampet kål med grillet sitron

Dette trenger du:
800 gr mørnet flatbiff
100 gr bacon
1 løk
300 gr aromasopp
3 fedd hvitløk
3 ss smør
En nykål
2 dl rødvin
2 ss honning
2 dl kjøttkraft
Sort pepper
1 ss sennep

Til saus
1 egg
2 dl rapsolje
1 potte estragon
3 ss smør
1 ts sterk sennep
2 ss hvitvinseddik
1 fedd hvitløk

Slik gjør du:
Skjær flabiffen slik at den blir flat og ligner på en matte. Kutt opp bacon, løk, sopp og hvitløk og sviss i en panne med litt smør. Smak til med sennep. Fordel dette på kjøttet og rull det som en rullekake. Bruk hyssing for å feste. Grill på medium varme til kjernetemperatur kommer opp til 55 grader.

Reduser vin, kraft og honning sammen med masse grovkvernet pepper til det blir litt seigt. Pensle reduksjonen på kjøttet helt på slutten av steketiden.

Bland olje, egg, hvitløk, estragon og sennep og kjør opp med en stavmikser. Brun smør og vend inn i majonesen. Juster smaken med salt og sitronsaft

Kutt kålen i store biter og legg den i aluminiumsfolie sammen med litt smør og sett på grillen i 6-7 minutter. Del en sitron i to, grill den og smak til kålen med den varme sitronsaften.

Kutt opp kjøttet etter det har hvilt i ca 15 minutter og server gjerne en god potet til det hele.

Lykke til
Lars & Robert 
Sesong
13
Episode
01
Dato
23.08.2021.
Lengde
27:47
Visninger
634

Kommentarer

(logout)