Grillet entrecote av høylandsfe (ep03)
Oksekjøtt på menyen, og denne gangen er det retter av skotsk høylandsfe Lars Erik og Robert tryller fram. I landskapet tett inn til Levanger sentrum ligger gården Røstad Øvre. Vi får høre om det mangfoldige spekteret av aktiviteter og tilbud på gården som omkranser en bit av den ærverdige Gamle Kongevei.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
800 gr entrecote fra Røstad Øvre
Til marinade:
1 dl soyasaus, gjerne kikoman
1 stk sitron
2 stk sitrongress
1 ss sesamolje
50 gr ingefær
2 ss olivenolje
Til dressing og salat
2 egg
1 dl chilisaus
3 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
En klype salt
1 stk isbergsalat
1 pose blandet små salat
Stykk opp entrecoten, gni inn med salt og pepper og grill kjøttstykkene på en varm grill ca 3-4 minutter på hver side. Legg også to halve sitroner på grillen.
Bland finkuttet sitrongress, revet ingefær, soyasaus, sesam og saften av den grillede sitronen i en bolle.
Bland alle ingredienser til dressingen i et litermål. Kjør dette med en stavmikser til du får en majoneslignende konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kutt isbergsalaten tynt og bland ammen med små salatblader. Vend salaten sammen med litt av dressingen.
Kutt den grillet entrecoten i skiver og vend kjøttet i marinaden. Legg kjøttet på toppen av salaten og server med sprø poteter eller ris.
Lykke til
Lars & Robert
Til marinade:
1 dl soyasaus, gjerne kikoman
1 stk sitron
2 stk sitrongress
1 ss sesamolje
50 gr ingefær
2 ss olivenolje
Til dressing og salat
2 egg
1 dl chilisaus
3 dl solsikkeolje
1 ss hvitvinseddik
En klype salt
1 stk isbergsalat
1 pose blandet små salat
Stykk opp entrecoten, gni inn med salt og pepper og grill kjøttstykkene på en varm grill ca 3-4 minutter på hver side. Legg også to halve sitroner på grillen.
Bland finkuttet sitrongress, revet ingefær, soyasaus, sesam og saften av den grillede sitronen i en bolle.
Bland alle ingredienser til dressingen i et litermål. Kjør dette med en stavmikser til du får en majoneslignende konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kutt isbergsalaten tynt og bland ammen med små salatblader. Vend salaten sammen med litt av dressingen.
Kutt den grillet entrecoten i skiver og vend kjøttet i marinaden. Legg kjøttet på toppen av salaten og server med sprø poteter eller ris.
Lykke til
Lars & Robert
Kommentarer