Hitrakrabbe på tre måter; Vårrull, krabberøre og pepperkrabbe (E04)
Lars Erik og Robert er på bobiltur igjen og denne gangen besøker de Hitra og Frøya.
På
menyen denne gangen står tre variasjoner av den lokale Hitrakrabben. Fersk vårrull, en krabberøre og klassikeren pepperkrabbe.
Reporter Jens Einar Aune besøker europas største krabbeprodusent - Hitramat.
Programledere: Lars Erik Vesterdal og Robert Mære.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
6 stk fylte krabbeskjell
½ kg krabbeklør
6 stk rispapir
2 ss soyasaus
50 gr sort pepper
2 dl hvitvin
2 ss sambal oelek
½ koriander
2 dl rømme
2 stk vårløk
3 fedd hvitløk
100 gr smør
1 rød chili
1 sitron
1 grønt eple
1 stk agurk
2 stk sitrongress
1 bit Ingefær
Olje til fritering
½ kg krabbeklør
6 stk rispapir
2 ss soyasaus
50 gr sort pepper
2 dl hvitvin
2 ss sambal oelek
½ koriander
2 dl rømme
2 stk vårløk
3 fedd hvitløk
100 gr smør
1 rød chili
1 sitron
1 grønt eple
1 stk agurk
2 stk sitrongress
1 bit Ingefær
Olje til fritering
Slik gjør du det:
Pepperkrabbe
Brenn sort pepper i en tørr panne i 5 minutter. Tilsett en skje sambal oelek, eller annen chilipasta, smør, hvitløk, chili og hvitvin. Kok dette sammen i 10 minutter og kjør opp med stavmikser. Til slutt varmes krabbeklør i en panne. Når de er glovarme vendes de i peppersausen. Anrett dette på en fin måte. Server gjerne nystekt brød og en salat til dette.
Brenn sort pepper i en tørr panne i 5 minutter. Tilsett en skje sambal oelek, eller annen chilipasta, smør, hvitløk, chili og hvitvin. Kok dette sammen i 10 minutter og kjør opp med stavmikser. Til slutt varmes krabbeklør i en panne. Når de er glovarme vendes de i peppersausen. Anrett dette på en fin måte. Server gjerne nystekt brød og en salat til dette.
Krabberøre
Ha krabbekjøttet fra 4 skjell i en bolle og rør inn rømme og sitronsaft. Finkutt vårløk og rør inn. Smak til med salt og pepper. Legg røren tilbake i skjellene.
Fersk vårrull
Ta krabbekjøttet fra 2 skjell i en bolle og smak til med revet ingefær, soyasaus og sesamolje. Kutt agurk og eple i strimler. Legg rispapir i bløtt i lunket vann. Legg rispapiret på skjærefjøla med litt vann under. Fordel røren og de strimlede grønnsakene på fire rispapir, pakk de som en vårrull. Varm opp olje til 190 grader og friter en par rispapir som pynt.
Ha krabbekjøttet fra 4 skjell i en bolle og rør inn rømme og sitronsaft. Finkutt vårløk og rør inn. Smak til med salt og pepper. Legg røren tilbake i skjellene.
Fersk vårrull
Ta krabbekjøttet fra 2 skjell i en bolle og smak til med revet ingefær, soyasaus og sesamolje. Kutt agurk og eple i strimler. Legg rispapir i bløtt i lunket vann. Legg rispapiret på skjærefjøla med litt vann under. Fordel røren og de strimlede grønnsakene på fire rispapir, pakk de som en vårrull. Varm opp olje til 190 grader og friter en par rispapir som pynt.
Kommentarer