Kålkombo med splitsaus og lokal havtrøffel (E09)
#ulike typer kål fra Helgebostad Hage, smørsaus med lokal havtrøffel, urteolje og mer til er hva herrene Vesterdal og Mære disker opp med i dette siste programmet fra Hitra og Frøya.
Reportasjen denne gangen er fra mat-utdanningen på Guri Kunna videregående skole som ligger på Frøya.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
1 spisskål
1 rød spisskål
12 rosenkål
1 ts havtrøffel
200 gr smør
2 dl fløte
1 rødløk
1 skvett hvitvin
2 dl hvit eddik
2 ss sukker
1 bunt bladpersille
2 dl rapsolje
Slik går du fram:
Rødkål: Kok opp eddik, sukker og 2 dl vann. Legg i store blad av rødkålen og kok et par minutter. La rødkålen ligge i laken til du skal anrette.
Rosenkål: Rens og kok rosenkålen i lettsaltet vann.
Spisskål: Kok store biter av spisskål i 3 minutter. Stek spisskål og rosenkål i smør rett før servering.
1 spisskål
1 rød spisskål
12 rosenkål
1 ts havtrøffel
200 gr smør
2 dl fløte
1 rødløk
1 skvett hvitvin
2 dl hvit eddik
2 ss sukker
1 bunt bladpersille
2 dl rapsolje
Slik går du fram:
Rødkål: Kok opp eddik, sukker og 2 dl vann. Legg i store blad av rødkålen og kok et par minutter. La rødkålen ligge i laken til du skal anrette.
Rosenkål: Rens og kok rosenkålen i lettsaltet vann.
Spisskål: Kok store biter av spisskål i 3 minutter. Stek spisskål og rosenkål i smør rett før servering.
Urteolje: Vask og tørk bladpersille og ha det i en blender sammen med olje. Kjør dette helt til det blir så varmt at det er litt ubehagelig å holde i blenderen. Sil oljen og smak til med litt salt. Vipps - du har en veldig grønn og dekorativ olje!
Saus: Finkutt løk og kok sammen med hvitvin. Reduser og tilsett fløte. Kok dette sammen. Smak til med havtrøffel og sitron. Bland inn en skje av den grønne oljen i sausen.
Anrett kålen fint på en tallerken og topp med masse saus og urteolje.
Kommentarer