Kanin i vin (ep02)

Det er produsert 10 sesonger i denne mat-serien, og aldri tidligere har Lars Eik og Robert tilberedt kanin. Å sette kanin på menyen er nytt for mange, og kanskje overraskende for noen. Vi skal også bli bedre kjent med Høgaunet Gård og de svært så nytenkende og kreative folket på gården.

Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
1 stk kanin fra ca 1,5 kg
3 stk gulrøtter
1 rød løk
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 liten purreløk
2 stenger rabarbra (kan sløyfes)
1 liter kyllingkraft, fond eller buljong (kalv eller oksekraft kan også brukes)
3 dl rødvin
Noen kvister timian

Skjær ut lår og bog, del sadelen i serveringsklare stykker. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og vend det godt inn. Brun kjøttet kraftig i en panne, ovn eller grill og legg så kjøttet i en jerngryte.

Kutt opp løk, hvitløk, rabarbra og gulrøtter og ha det i samme gryte som kjøttet. Tilsett litt smør eller olje og brun alt sammen i 10 minutter. Tilsett vin, kraft, urter og la dette småkoke i ca en time til kjøttet er mørt.

Perlespelt
400 gr perlespelt (arborioris eller bygg kan også brukes)
1 løk
2 fedd hvitløk
6 dl soppkraft eller kraft fra kaningryten
50 gr parmesan
2 vårløk
2 ss smør
2 ss olivenolje
1 sitron

Skyll speltkornene i kaldt vann i ca 2 minutter. Kutt opp løk og hvitløk og fres i smør og olje sammen med spelten. Spe med kraft i ca 12-15 minutter til kornene er møre. Tilsett revet parmesan og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kaningryta og speltperlene mens det er rykende varmt .

Lykke til!
Lars & Robert
Sesong
12
Episode
02
Dato
21.06.2021.
Lengde
28:57
Visninger
884

Kommentarer

(logout)