Laks tilberedt på svak varme med potetpure, eple- og agurksalat og eplevinaigrette (E02)

Lars Erik og Robert er på bobiltur igjen og denne gangen besøker de Hitra og Frøya.
Kokkene er fortsatt på Hitra og har satt opp kjøkkenet ved Ansnes brygger. På menyen denne gangen står laks fra Lerøy tilberedt på svak varme med potetpure, eple- og agurksalat og eplevinaigrette.
Reporter Jens Einar Aune besøker Lerøy Midt AS og møter adm.dir. Sven Amund Fjeldvær. Han forteller om en av Hitras største bedrifter som også er del av et verdensledende sjømatselskap.

Programledere: Lars Erik Vesterdal og Robert Mære.

Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
800 gr laks fra Lerøy
200 gr mandelpoteter
5 dl god eplejuice
50 gr smør
1 grønt eple
1 agurk
2 ss olivenolje
½ dl fløte
2 ss smør
Fersk dill
Lakserogn

Slik gjør du:
Skjær fine, lange stykker av laksefileten og krydre med salt og pepper. Pakk inn i plastfolie slik at den blir så rund som mulig. Vakuumer lakserullen og varm den i en sirkulator på 45 grader i 15 minutter. Da mister ikke laksen fargen sin, men er ikke lengre rå. Kok ned eplejuice til den blir tykk, rør inn en spiseskje smør og noen dråper sitronsaft. Kok mandelpoteter møre og rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Skjær lange strimler av agurk, og kutt tynne staver av eple. Vend dette sammen med litt olivenolje, sitronsaft, dill og salt. 
Pakk ut fisken av vakuumposen og anrett dette fint på en tallerken med potetpuré og salaten på toppen. Ha godt med saus på det hele og pynt med dill.

Ps: hvis du ikke har sirkulator eller vakuummaskin kan du lage samme rett i ovnen. Sett den på 45-50 grader.
Sesong
10
Episode
02
Dato
02.11.2020.
Lengde
19:34
Visninger
622

Kommentarer

(logout)