Lammefilet med fløtegratinerte poteter, bakte høstgrønnsaker og rødvinssaus (E07)

Lars Erik og Robert er på bobiltur igjen!
I denne episoden kokkeleres det på Frøya og på menyen står - Lammefilet fra Hurran Gård med fløtegratinerte poteter, bakte høstgrønnsaker og rødvinssaus med sennep.
Jens Einar er på besøk hos Hurran gård for å se på hvordan de fantastiske råvarene blir til.

Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
800 gr lammefilet fra Hurran Gård
600 gr rotgrønnsaker fra Helgebostad Hage
3 dl oksekraft
2 dl rødvin
600 gr poteter
4 dl fløte
2 fedd hvitløk
50 gr parmesan
100 gr grotteost fra Hitra Gårdsmat  
½ pt rosmarin
2 ss sterk sennep
2 ss olivenolje
1 sitron

Slik går du fram:
Skrell og kutt rotgrønnsaker i store biter. Vend i olivenolje, salt og pepper. Legg de i en ildfastform og tilsett noen stilker rosmarin og et par fedd hvitløk. Bak i ovnen på 180 grader i 40 minutter, eller til grønnsakene er møre.

Kutt opp mandelpoteter i terninger og stek i panne med smør og finkuttet hvitløk et par minutter. Tilsett fløte og kok nesten mørt. Smak til med salt og litt revet parmesan. Ha potetene over i porsjonsskåler og legg på en skive grotteost. Gratinér i ovnen til osten blir gylden.
 
Skjær bort synlige sener på siden av fileten og snitt fettet med en skarp kniv. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i tørr panne på middels varme med fettsiden ned. Øk varmen etter hvert. Ha i en skje med smør, et par fedd hvitløk og en kvist rosmarin. Snu fileten og øs smøret over. Etterstek i ovnen til du har en kjernetemperatur på 54 grader. Hvil kjøttet i 5 minutter før servering. Kok ut pannen med rødvin og innkokt kjøttkraft. Rør inn sennep og kok dette sammen. Smak til med salt, pepper og et par dråper sitronsaft.

Sesong
10
Episode
07
Dato
07.12.2020.
Lengde
29:07
Visninger
642

Kommentarer

(logout)