Lokal grillet sjøkreps (ep04)

På menyen i denne siste episoden fra Levanger står svært lokal og fersk, grillet sjøkreps.
Dampskipsbrygga på Levanger er i sommer gjort om til matmarked og reporter Jens Einar treffer mange trivelige folk med stor matinteresse.

Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer :
12 sjøkreps
12 ferske asparges
100 gr smør
1 potte estragon
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ferskt brød

Slik gjør du:
Stikk en kniv i hode på sjøkrepsen og del den i to på langs. Rens så sjøkrepsen og ta ut tarmen. Skyll den godt. Gni inn med salt og grill i 4 minutter med kjøttsiden ned. Jobb sammen smør med limesaft, kuttet estragon og finkuttet hvitløk. Legg smørblandingen på krepsen og «gratiner» i noen minutter.

Vend aspargesen i noen dråper olivenolje, salt og pepper og grill i 3-4 minutter.

Server det hele med nybakt brød og gjerne et glass iskald hvitvin.

Lykke til!
Lars & Robert
Sesong
12
Episode
04
Dato
05.07.2021.
Lengde
22:05
Visninger
1.422

Kommentarer

(logout)