Lokal grillet sjøkreps (ep04)
På menyen i denne siste episoden fra Levanger står svært lokal og fersk, grillet sjøkreps.
Dampskipsbrygga
på Levanger er i sommer gjort om til matmarked og reporter Jens Einar
treffer mange trivelige folk med stor matinteresse.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer :
12 sjøkreps
12 ferske asparges
100 gr smør
1 potte estragon
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ferskt brød
12 sjøkreps
12 ferske asparges
100 gr smør
1 potte estragon
2 fedd hvitløk
1 lime
1 ferskt brød
Slik gjør du:
Stikk en kniv i hode på sjøkrepsen og del den i to på langs. Rens så sjøkrepsen og ta ut tarmen. Skyll den godt. Gni inn med salt og grill i 4 minutter med kjøttsiden ned. Jobb sammen smør med limesaft, kuttet estragon og finkuttet hvitløk. Legg smørblandingen på krepsen og «gratiner» i noen minutter.
Stikk en kniv i hode på sjøkrepsen og del den i to på langs. Rens så sjøkrepsen og ta ut tarmen. Skyll den godt. Gni inn med salt og grill i 4 minutter med kjøttsiden ned. Jobb sammen smør med limesaft, kuttet estragon og finkuttet hvitløk. Legg smørblandingen på krepsen og «gratiner» i noen minutter.
Vend aspargesen i noen dråper olivenolje, salt og pepper og grill i 3-4 minutter.
Server det hele med nybakt brød og gjerne et glass iskald hvitvin.
Lykke til!
Lars & Robert
Server det hele med nybakt brød og gjerne et glass iskald hvitvin.
Lykke til!
Lars & Robert
Kommentarer