Røkt laks på sprø potetlefse, smilende egg og pepperrotrømme (ep06)
Lars Erik og Robert er på bobiltur igjen!
I denne episoden forflytter de seg fra Hitra til Frøya.
Vesterdal og Mære tilbereder røkt laks på sprø potetlefse med smilende egg og pepperrotrømme. Reporter Jens Einar Aune undersøker hvor den lokale røykalaksen kommer fra og finner veien til Garnviks Røkeri.
I denne episoden forflytter de seg fra Hitra til Frøya.
Vesterdal og Mære tilbereder røkt laks på sprø potetlefse med smilende egg og pepperrotrømme. Reporter Jens Einar Aune undersøker hvor den lokale røykalaksen kommer fra og finner veien til Garnviks Røkeri.
Programledere: Lars Erik Vesterdal og Robert Mære.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
200 gr røkt laks fra Garnviks røkeri
4 egg
4 potetlomper
3 dl frityrolje
1 boks rømme
1 eple
1 liten bit pepperrot
1 sitron
Olivenolje
Slik går du fram:
Pisk rømme stiv sammen med en klype salt. Smak til med revet pepperrot og sitronsaft.
Varm opp frityrolje til 180 grader og fritér potetlefsene sprø. Legg lefsene på papir, så overflødig fett renner av.
Kok egg i 6 minutter. Skjær laksen i tynne skiver.
Legg den friterte lefsen på en tallerken og topp med rømmen, legg det delte egget i midten og tynne skiver laks rundt. Til slutt pynter du med urter og finkuttet eple. Velsign det hele med litt olivenolje.
Dette trenger du til 4 personer:
200 gr røkt laks fra Garnviks røkeri
4 egg
4 potetlomper
3 dl frityrolje
1 boks rømme
1 eple
1 liten bit pepperrot
1 sitron
Olivenolje
Slik går du fram:
Pisk rømme stiv sammen med en klype salt. Smak til med revet pepperrot og sitronsaft.
Varm opp frityrolje til 180 grader og fritér potetlefsene sprø. Legg lefsene på papir, så overflødig fett renner av.
Kok egg i 6 minutter. Skjær laksen i tynne skiver.
Legg den friterte lefsen på en tallerken og topp med rømmen, legg det delte egget i midten og tynne skiver laks rundt. Til slutt pynter du med urter og finkuttet eple. Velsign det hele med litt olivenolje.
Kommentarer