Sjøkreps vendt i sjøkrepsglazé med potegulltopping (E08)
Lars Erik Vesterdal og Robert Mære har plukket fram kullgrill og tryllestav. Det tilberedes sjøkreps fra Frøya, vendt i sjøkrepsglazé med sprø topping. Reportasjen er denne gang fra Bryggeriet Frøya.
Oppskrift
Dette trenger du til 4 personer:
8 store sjøkreps fra Frøya
2 ss tomatpuré
1 løk
2 sitrongress
1 sitron
3 ss rapsolje
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 dl Cognac
2 dl hvitvin
3 dl kyllingkraft (eller vann)
2 dl fløte
1 liten pose salt potetgull
2 ss smør
½ vaniljestang
2 stjerneanis
Slik går du fram:
Rens sjøkrepsen og knus hodene med en kniv. Husk å ta ut tarmen på halene.
Varm opp en vid gryte med rapsolje. Ha sjøkrepsskallene og hodene i den varme gryta og fres på høy varme. Ha i tomatpuré og fres med. Ha i Cognac og brenn ut alkoholen. Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter og krydderet. Kok dette sammen med hvitvin og kyllingkraft (eller vann). La dette koke i 40 minutter. Sil kraften og reduser dette til det er igjen 1/3 -del. Tilsett fløte og kok til det tykner. Pisk inn smør og smak til med sitronsaft.
Krydre krepsehalene med salt og pepper og grill eller stek i 1 minutt på hver side. Vend halene i den tykke sausen før du legger de over i knust potetgull. Husk at sausen må være så innkokt at potetgullet fester seg.
8 store sjøkreps fra Frøya
2 ss tomatpuré
1 løk
2 sitrongress
1 sitron
3 ss rapsolje
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 dl Cognac
2 dl hvitvin
3 dl kyllingkraft (eller vann)
2 dl fløte
1 liten pose salt potetgull
2 ss smør
½ vaniljestang
2 stjerneanis
Slik går du fram:
Rens sjøkrepsen og knus hodene med en kniv. Husk å ta ut tarmen på halene.
Varm opp en vid gryte med rapsolje. Ha sjøkrepsskallene og hodene i den varme gryta og fres på høy varme. Ha i tomatpuré og fres med. Ha i Cognac og brenn ut alkoholen. Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter og krydderet. Kok dette sammen med hvitvin og kyllingkraft (eller vann). La dette koke i 40 minutter. Sil kraften og reduser dette til det er igjen 1/3 -del. Tilsett fløte og kok til det tykner. Pisk inn smør og smak til med sitronsaft.
Krydre krepsehalene med salt og pepper og grill eller stek i 1 minutt på hver side. Vend halene i den tykke sausen før du legger de over i knust potetgull. Husk at sausen må være så innkokt at potetgullet fester seg.
Legg de sprø sjøkreps-halene på et fat sammen med halve sitroner. Servers med et glass iskaldt, lyst øl fra Bryggeriet Frøya.
Kommentarer