Spareribs og lokale pølser (ep01)

I første program i serien fra Levanger er det spareribs på menyen. Lars Erik Vesterdal og Robert Mære fyrer til grilling og BBQ på sitt beste. Reporter Jens Einar Aune har tatt turen til Halsan Kjøtt og bedriftens produksjonslokaler på gården Aunet i utkanten av Levanger sentrum.

Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
Et utvalg av pølser fra Halsan kjøtt. Gjerne bratwurst, Lindis Spesial og Tatri
Regn 2 pølser pr person. Samt 1 kg spareribs fra samme leverandør. Grill alt til perfeksjon på en grill du liker. Gass eller kul, begge deler funker utmerket.

BBQ-saus  
50 gr brunt sukker
3 stjerneanis
2 kanelstenger
1 liten flaske coca cola
2 dl ketchup
½ dl sterk chilisaus
1 ts røyksyre
1 sitron

Smelt sukkeret og tilsett krydder og cola. Kok dette i 5 minutter i en vid kjele til det tykner litt. Tilsett ketchup og chilisaus og smak til med røyksyre, salt og litt sitronsaft.

Grillet hjertesalat
2 stk hjertesalat
1 dl olivenolje
Salt og pepper

Vask salaten og del den i to. Strø på litt salt og grill den kjapt på «kutt siden» ca 3 minutter .

Grillede poteter med hvitløkssmør
1 kg små poteter
100 gr smør
3 fedd hvitløk
1 sitron

Kok potetene møre i saltet vann. Legg de så på grillen og la de bli litt brune. Smelt smør og tilsett kuttet hvitløk, la dette «koke» i 3 minutter.
Legg de ferdige potetene i en serveringsbolle og knus de lett med en gaffel. Tilsett smøret og litt sitronsaft, pynt gjerne med urter eller reddiker.

Legg alt på fat og nyt maten.

Lykke til! Hilsen Lars Erik & Robert.
Sesong
12
Episode
01
Dato
14.06.2021.
Lengde
28:13
Visninger
2.817

Kommentarer

(logout)