Sprøstekt Halloumi (E13) Skorovas
Lars Erik Vesterdal og Robert Mære er på bobiltur i Namdalen. Gutta er på vei til gruvesamfunnet Skorovas, eller Skorovatn, som er ei bygd i grenselandet mellom Namsskogan og Røyrvik kommuner. Ved ankomst treffer Robert Knut Berger som forteller litt om stedets historie. Kjøkkenet settes opp på toppen av gruvefjellet, med utsikt over hele Skorovas. Denne gang står sprøstekt Halloumi fra Skånaliseter på menyen.
Reporter Christina Fagerkind besøker lokale osteprodusenter. Første stopp er hos Carlos Helguera ved Elvekanten Ysteri i Namsskogan. De lager blandt annet den prisbelønte osten "Gammel Erik". Skånaliseter Gårdsysteri ligger ved Børgefjell Nasjonalpark i Røyrvik Kommune, men yster Svein Håpnes er ute på veien og forteller velvillig om det store utvalget av geitost de tilbyr.
Kommentarer