Tre typer ost fra Hitra med plommekompott og honningnøtter (ep05)
Lars Erik og Robert er på bobiltur igjen og denne gangen besøker de Hitra og Frøya.
Reporter Jens Einar Aune besøker Hitra Gårdsmat og Helgebostad Hagebruk for omvisning og en prat. Kokkene tar for seg tre typer ost fra gårdsmatprodusenten, og tilbereder samtidig plommekompott med cognac og honningnøtter.
Programledere: Lars Erik Vesterdal og Robert Mære.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
3 gode oster - f.eks Kristines myke (Camembert type), Grotteost (fast hvit ost) og Hitra Blå (blåmuggost)
300 gr norske plommer
3 ss sukker
2 ss Cognac
150 gr valnøtter
3 ss honning
100 gr smør
1 dl god eplejuice eller søt hvitvin
Slik gjør du det:
Ristede valnøtter
Rist valnøtter i ovnen og vend de i honning. Server dette sammen med oster fra Hitra Gårdsmat.
Husk å temperere ostene godt før servering.
Reporter Jens Einar Aune besøker Hitra Gårdsmat og Helgebostad Hagebruk for omvisning og en prat. Kokkene tar for seg tre typer ost fra gårdsmatprodusenten, og tilbereder samtidig plommekompott med cognac og honningnøtter.
Programledere: Lars Erik Vesterdal og Robert Mære.
Oppskrift:
Dette trenger du til 4 personer:
3 gode oster - f.eks Kristines myke (Camembert type), Grotteost (fast hvit ost) og Hitra Blå (blåmuggost)
300 gr norske plommer
3 ss sukker
2 ss Cognac
150 gr valnøtter
3 ss honning
100 gr smør
1 dl god eplejuice eller søt hvitvin
Slik gjør du det:
Plommekompott
Smelt sukker i en panne til lys karamell. Tilsett smør slik at du får en smørkaramell. Kutt plommer i båter og vend inn i karamellen. Kok dette sammen med Cognac og vin eller eplejuice. La dette småkoke i 5 minutter til plommene begynner å løse seg opp.Ristede valnøtter
Rist valnøtter i ovnen og vend de i honning. Server dette sammen med oster fra Hitra Gårdsmat.
Husk å temperere ostene godt før servering.
Kommentarer